Systemische Hypertensie: KAT vs HOND

Geert Paes · 3 november 2021

Alle cursussen zijn gratis inbegrepen binnen het OVT premium lidmaatschap (klik hier voor meer info) of kunnen individueel aangekocht worden. Na registratie krijg je onmiddellijk toegang tot de cursus en kan je hem volgen in eigen tijd en tempo.

Systemische hypertensie komt vaak voor bij (oudere) honden en katten en kan situationeel zijn (onder invloed van stress), idiopathisch (zonder onderliggende oorzaak) of het gevolg van een onderliggend ziekteproces. Wanneer de bloeddruk significant gestegen is, heeft dit een negatief effect op organen zoals de ogen, het centraal zenuwstelsel, het hart en de nieren. Vroegtijdig herkennen van een verhoogde bloeddruk en een correcte behandeling ervan is dan ook zeer belangrijk. Deze cursus is kort en krachtig en overloopt de belangrijkste zaken zoals fysiologie, mogelijke onderliggende ziektes, klinische gevolgen, de diagnose en de behandeling van systemische hypertensie. Verder worden de belangrijkste verschillen die aanwezig zijn tussen katten en honden wat betreft systemische hypertensie besproken.

Voor mensen die op zoek zijn naar een meer uitgebreide cursus waarbij er dieper wordt ingegaan op het onderwerp systemische hypertensie verwijzen we graag naar de langere cursus Systemische hypertensie bij de kat.

De cursus duurt een uur en bestaat uit verschillende hoofdstukken (modules). Elk hoofdstuk omvat een korte video van een vooraf ingesproken presentatie. Verder is er de mogelijkheid om de geleerde theorie te oefenen door middel van tal van oefenvragen. Met vragen voor de lesgevers kan je terecht op het online forum.

Na inschrijven heb je gedurende 3 maanden vrij toegang tot alle video`s (OVT leden met een premium lidmaatschap hebben onbeperkt toegang).

Type cursus: Ingesproken presentatie – handouts – oefenvragen – klinische case – eindtoets
Lesgever: Geert Paes, Dip ECVIM-ca
Tijdsduur: Minimaal 1 uur, in eigen tempo
EBP orde der dierenartsen (EBP/N/2022/0059): 2 EBP

Prijs: GRATIS voor OVT leden met een premium lidmaatschap of 30 euro. Ben je nog geen lid en wil je graag lid worden? Klik hier voor meer info.

About Instructor

Geert Paes

29 Cursussen

+172 ingeschreven
Niet ingeschreven

Cursus Omvat

  • 5 Lessen
  • 6 Onderwerpen
  • 2 Quizzen
  • Cursus Certificaat