Alle cursussen zijn gratis inbegrepen binnen het OVT premium lidmaatschap (klik hier voor meer info) of kunnen individueel aangekocht worden. Na registratie krijg je onmiddellijk toegang tot de cursus en kan je hem volgen in eigen tijd en tempo.

FIV (feline immuundeficiëntie virus), in de volksmond beter gekend als kattenaids komt helaas vaak voor en is tussen katten zeer besmettelijk. Wanneer een kat positief test, komen er onmiddellijk een aantal vragen naar boven. Niet alleen over de prognose en mogelijke behandeling voor de individuele kat, maar ook wat er moet gebeuren qua diagnostiek, behandeling en preventie voor de katten die in contact zijn gekomen met de geïnfecteerde kat.
In het verleden werd een diagnose met FeLV en/of FIV vaak als een doodvonnis voor de kat beschouwd, maar is dit wel werkelijk zo?

In deze bijscholing, die in totaal 1.5 uur duurt, wordt een volledige update en gespecialiseerd advies gegeven over FIV bij de kat.

Hierbij zullen antwoorden gegeven worden op onder andere volgende vragen:

– Hoe wordt FIV overgedragen en welke katten lopen het grootste risico op infectie?
– Hoe verloopt een FIV infectie? Wordt iedere kat ziek of zijn er katten die de infectie overwinnen? En wat is de levensverwachting?
– Hoe stellen we op een betrouwbare manier de diagnose van een FIV infectie?
– Zijn er behandelingen mogelijk voor katten die besmet zijn met FIV?
– Hoe zit het met vaccinatie voor deze infecties en zijn er andere manieren om de infectie te voorkomen?

De cursus bestaat uit verschillende hoofdstukken (modules). Elk hoofdstuk omvat een korte video van een vooraf ingesproken presentatie. Verder krijg je interessant leesmateriaal en handouts van de volledige lezing. Met vragen voor de lesgever kan je terecht op het online forum.

Na inschrijven heb je gedurende 3 maanden vrij toegang tot alle video`s (OVT leden met een premium lidmaatschap hebben onbeperkt toegang).

Type cursus: Ingesproken presentaties – handouts – leesmateriaal – oefenvragen – eindtoets
Lesgever: Geert Paes, Dip ECVIM-ca
Tijdsduur: Minimaal 1.5 uur, in eigen tempo
EBP orde der dierenartsen (EBP/N/2022/0057): 3 EBP

Prijs: GRATIS voor OVT leden met een premium lidmaatschap of 40 euro. Ben je nog geen lid en wil je graag lid worden? Klik hier voor meer info.

Aangezien deze cursus geaccrediteerd werd voor erkende bijscholingspunten dien je na doorlopen van de cursus een aantal meerkeuzevragen te beantwoorden. Deze kan je gemakkelijk beantwoorden indien je de cursus gevolgd hebt. Een minimum slaagpercentage van 60% dient behaald te worden alvorens je je aanwezigheidscertificaat en erkende bijscholingspunten toegekend krijgt. Er zijn twee herkansingen mogelijk.

About Instructor

Geert Paes

29 Cursussen

+201 ingeschreven
Niet ingeschreven

Cursus Omvat

  • 11 Lessen
  • 1 Quiz
  • Cursus Certificaat