Bartonella: een gevaar voor dier en dierenarts

3.5 jaar geleden werd ik tijdens een reis in Borneo ziek. En niet zomaar ziek …. In een paar weken veranderde ik van een zeer actief en energetisch persoon naar iemand die amper de energie had om zich zelfstandig te douchen. Gedurende een periode van 6 maanden was ik volledig bed afhankelijk en rolstoelgebonden. Na een lange zoektocht kwam ik er uiteindelijk achter dat ik leed aan een zoönotische infectie. Al drie jaar lang wil ik mijn verhaal vertellen, maar ik bleef het uitstellen .. Vooral omdat ik mij er nog niet klaar voor voelde, maar ook uit angst voor kritiek. Nochtans is dit een verhaal dat verteld moet worden, omdat er helaas, net zoals mij, veel anderen zijn die chronisch ziek zijn en/of lijden aan de gevolgen van een zoönotische infectie. Infecties die in de humane geneeskunde nog onvoldoende gekend zijn en waar vaak nog niet standaard aan gedacht of op getest wordt.

Ik heb besloten om het te benaderen in de vorm van een bijscholing. Een bijscholing die enerzijds erop gericht is om dierenartsen bij te leren over Bartonella, een infectie die ook bij veel dierenartsen nog onvoldoende gekend is en die tot ernstige ziekte kan leiden, vooral bij onze honden, maar waar zij helaas ook zelf ziek van kunnen wordenEn anderzijds zal ik in deze bijscholing ook mijn verhaal en het verhaal van mijn zoontje delen. Twee verhalen die aantonen hoe belangrijk het is dat de humane geneeskunde snel meer leert en vaker test op zoönotische infecties. Hopelijk kunnen wij, dierenartsen, hen hierbij helpen …

Omdat ik het onderwerp zo enorm belangrijk vind en vind dat deze info voor iedereen (dierenarts en niet dierenarts) beschikbaar moet zijn, heb ik besloten om deze bijscholing voor iedereen toegankelijk te maken zonder enige kost. De bijscholing is terug te vinden onder de online cursussen. Na registratie heb je onmiddellijk toegang tot de cursus.

Als ik er met deze bijscholing voor kan zorgen dat mensen, vooral dierenartsen, zich meer bewust zijn van het risico van zoönotische infecties en/of dat mensen met een chronische ziekte zich gesteund en minder alleen voelen dan is mijn doel bereikt!

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.